- Back to Home »
- ម្ហូបខ្មែរ , វិជ្ជាធ្វើម្ហូប »
- ញ៉ាំបង្គារហឹរ
Posted by : Khmer Food
23 June 2015
ញ៉ាំបង្គារហឹរ
គ្រឿងផ្សំ
បង្គា
២៥
ស្លឹកគ្រៃ ៣ដើម
ស្លឹកក្រូច ២សន្លឹក
ម្ទេស ៣
វ៉ាន់ស៊ុយ ៦ទង
ជីរ ៦ទង
កាពិផាវ ១ស្លាបព្រា
ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ស្លាបព្រាបាយ
ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាកន្លះ
របៀបធ្វើ
បកបង្គាហូតសរសៃខ្នងលាងអោយស្អាត
ចាក់ទឹកបីពែង ដាំអោយពុះ
ចាក់បង្គាចូលមួយនាទី ហើយស្រង់វិញ យកសម្រស់អោយស្ងួតទឹក
លាងបន្លែទាំងអស់ ហើយហាន់ស្លឹកគ្រៃឆ្មារៗ
បេះជីរ ទុកមួយអន្លើ
នៅក្នុងចានមួយ ចាក់ទឹកត្រី កាពិផាវ ស្ករ ម្ទេស និងទឹកក្រូចឆ្មារចូល លាយអោយសព្វ
ចាក់បង្គាស្រុះចូល លាយអោយសព្វ
ចាក់បន្លែចូល លាយអោយសព្វ
រួចភ្លក្សតាមសេចក្តីត្រូវការ។
ស្លឹកគ្រៃ ៣ដើម
ស្លឹកក្រូច ២សន្លឹក
ម្ទេស ៣
វ៉ាន់ស៊ុយ ៦ទង
ជីរ ៦ទង
កាពិផាវ ១ស្លាបព្រា
ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ស្លាបព្រាបាយ
ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាកន្លះ
របៀបធ្វើ
បកបង្គាហូតសរសៃខ្នងលាងអោយស្អាត
ចាក់ទឹកបីពែង ដាំអោយពុះ
ចាក់បង្គាចូលមួយនាទី ហើយស្រង់វិញ យកសម្រស់អោយស្ងួតទឹក
លាងបន្លែទាំងអស់ ហើយហាន់ស្លឹកគ្រៃឆ្មារៗ
បេះជីរ ទុកមួយអន្លើ
នៅក្នុងចានមួយ ចាក់ទឹកត្រី កាពិផាវ ស្ករ ម្ទេស និងទឹកក្រូចឆ្មារចូល លាយអោយសព្វ
ចាក់បង្គាស្រុះចូល លាយអោយសព្វ
ចាក់បន្លែចូល លាយអោយសព្វ
រួចភ្លក្សតាមសេចក្តីត្រូវការ។
រៀបរៀងដោយៈ
កែវ ច័ន្ទបូរណ៏