- Back to Home »
- មុខម្ហូបតាមតំបន់ , ម្ហូបខ្មែរ , វិជ្ជាធ្វើម្ហូប »
- វិធីស្ងោរ ពោតឱយមាន រសជាតិឆ្ងាញ់ និងពណ៌ល្អ
Posted by : Khmer Food
24 April 2015
វិធីស្ងោរ ពោតឱយមាន
រសជាតិឆ្ងាញ់ និងពណ៌ល្អ
ពោតគឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលមានឱជារសឆ្ងាញ់ ។ តែប្រសិនបើយើងមិនដឹងអំពីរបៀបធ្វើនោះនឹងធ្វើអោយរសជាតិមិនឆ្ងាញ់នោះទេ
។ យើងខ្ញុំនឹងធ្វើការណែនាំអំពីរបៀបក្នុងការស្ងោរពោតឱយមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមានពណ៌ល្អ
គួរអោយគយគន់ និងឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ។
វិធីធ្វើ
ដើម្បីស្ងោរពោតឱ្យ មានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ហើយទន់ ពណ៌ស្រស់ ដោយគ្រាន់តែ
បន្ថែមទឹកក្រូចឆ្មារ ទៅក្នុងទឹកស្ងោរពោត និងទឹកដោះគោឆៅ រួចកូរឱ្យចូលគ្នាសព្វ សឹមដាក់ពោត តមៀបចូលក្នុងឆ្នាំងស្ងោរ ពោតនោះ ជាការស្រេច ។ នៅពេលពោតឆ្អិត
វានឹងមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ហើយទន់ គួរអោយចង់ទទួលទាន ។សូមសាកល្បងនៅផ្ទះទាំងអស់គ្នា។