Posted by : Khmer Food 27 April 2015



វិធីធ្វើជ្រក់ ឱ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់




ធ្វើបន្លែជ្រក់ឱ្យស្រួយបានយូរៈ
            ជាធម្មតា ការធ្វើបន្លែជ្រក់ឬត្រាំ  ដោយប្រើទឹកខ្មេះនោះ មិនអាចស្រួយបានយូរឡើយ តែ​ប្រសិន​បើអ្នកត្រូវការឱ្យបន្លែជ្រក់នោះ នៅស្រួយបានយូរ ពេលធ្វើ បន្ថែមសាជូ ចូលទៅ​ក្នុងនោះបន្តិច ព្រោះវាមិនត្រឹមតែ ធ្វើឱ្យបន្លែនោះស្រួយបានយូរប៉ុណ្ណោះទេ វាធ្វើឱ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ទ្វេឡើង​ទៀត​ផង។



ការរក្សាបន្លែជ្រក់ ឬត្រាំ ឱ្យនៅមានពណ៌ដូចដើម មិនប្រែប្រួល
            បន្លែប្រភេទខ្លះដូចជា ត្រសក់ស្ពៃក្តោប ក្រោយពេលគេយកទៅត្រាំ ហើយនោះ​វានឹង​ប្រែពណ៌ មិនគួរអោយចង់ទទួលទានទាល់តែសោះ ។ ដើម្បីរក្សាបាននូវពណ៌​ស្រស់ដូចដើម អ្នកគួរត្រាំង​វាជា​មួយ​​នឹងទឹកអំបិល ដែលដាំពុះ ។ នោះបន្លែអ្នក នឹងនៅរក្សា​ពណ៌ស្រស់ស្អាត មាន​​ឱជា​រសឆ្ងាញ់​ត្រឹមត្រូវ តាមក្បួនអនាម័យល្អទៀតផង ព្រោះការត្រាំ​ដោយ​ទឹកអំបិល​ដែល​ដាំពុះ បានវាសម្លាប់​មេរោគ​រួចជា​ស្រេច ។


ប្រសិនបើបន្លែជ្រក់ ឬ ត្រាំប្រៃជ្រុល


            ក្រោយពេលដែលបន្លែ ឬ ត្រាំមានជាតិប្រៃជ្រុល  បើបោះចោលគួរឱ្យស្តាយ ។ ប្រសិន​បើជួបនឹងបញ្ហានេះ យើងត្រូវយកបន្លែជ្រក់នោះទៅហាន់ជាចំណិតតូចៗ រួចដាក់ត្រាំនៅក្នុង​ស្រា​លាយជាមួយទឹក ក្នុងអត្រា ៥០% ស្មើគ្នា។ នោះជាតិអាល់កុលនៅក្នុងស្រា វាអាចជួយ​កាត់​បន្ថយ សារជាតិប្រៃ នៅក្នុងបន្លែបាន ។ ចំណាំៈ គួរដាក់ស្រាក្លាស្សេ ឱ្យត្រជាក់ជាមុនសិន ។ 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © ម្ហូបខ្មែរឆ្ងាញ់ - By Hok Sreymom - Powered by Blogger - Made by Long Sakanan -