- Back to Home »
- បង្អែមខ្មែរ »
- រដូវព្រីង
Posted by : Khmer Food
19 May 2015
រដូវព្រីងបានមកដល់ហើយបងប្អូន
រដូវព្រីងបានមកដល់ហើយបងប្អូន
អាចរកទិញបាននៅតាមទីផ្សារ និងគ្រប់ទីកន្លែងដែលមានលក់គ្រឿងម្ជូរ ។ ១ កំប៉ុងតំលៃតែ
២០០០ រៀល ប៉ុណ្ណោះ បើតាមបងប្អូនម្នាក់គាត់ទិញនៅតាមទីផ្សារ ។
ផ្លែព្រីងគឺជាប្រភេទផ្លែឈើម៉្យាងដែលមានពណ៌សំបុរខ្មៅ
ហើយគឺជាផ្លែឈើធម្មជាតិដែលដុះនៅក្នុងព្រៃ និងតាមវាលស្រែ ។
ផ្លែព្រីងមានដើមធំតែផ្លែតូចៗ។
ការហូបព្រីងគឺប្រជាជនខ្មែរភាគច្រើន ពួកគាត់និយម
ក្រឡុកជាមួយអំបិល ក្រឡុងរហូតដល់អំបិល និងព្រីងចូលជាតិគ្នាសព្វ ការធ្វើបែបនេះ
និងធ្វើអោយរសជាតិកាន់តែឆ្ងាញ់ ហើយនិងមិនមានរសជាតិចត់នោះទេ ។
ពេលខ្លះមិត្តអ្នកអានប្រហែលជាមិនបានដឹងអំពីអត្ថប្រយោជន៏របស់ផ្លែព្រីងសំរាប់សុខភាពនោះទេ
។
ការទទួលទានផ្លែព្រីងអាចធ្វើអោយអ្នក
Ø អាចជួយព្យាបាលជំងឺក្រពះ
ជួយបង្កើននូវកំលាំងដល់អ្នកបានយ៉ាងច្រើន
Ø អាចជួយលាងសំអាតឈាម
និងអាចព្យាបាលរោគរាគរុះបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព
Ø ជាឱសថក្នុងការព្យាបាលជំងឺទឹកនោមផ្អែម
Ø អាចជួយរំលាយអាហារ
និងជំនួយដល់ផ្លូវដង្ហើម