Posted by : Khmer Food 20 May 2015



របៀបចំអិនផ្អកពងត្រីដើម្បីអោយឈ្ងុយឆ្ងាញ់



គ្រឿងផ្សំ
o   សាច់ជ្រូកលាយខ្លាញ់                    500 ក្រាម
o   ផ្អកពងត្រី                                   2០០ក្រាម
o   ពងទា​ (បំបែកចូលអោយសព្វ)        ៣ គ្រាប់
o   គ្រឿងទេស​
*      ស្ករត្នោត                2 ស្លាបព្រាបាយ
*      ទឹកត្រី                             1 ស្លាបព្រាបាយ
*      ប៊ីចេង                             ដាក់បន្តិច
របៀបចំអិន

យកសាច់ជ្រូកមកចិញ្ច្រាំងអោយសព្វសាច់ បន្ទាប់មក យកសាច់ជ្រូកលាយជាមួយ​នឹងផ្អក​ពងត្រី, ពងទា, ស្ករត្នោត, ទឹកត្រី, ប៊ីចេង ចូលគ្នាទាំងអស់ ។ ក្រោយពីលាយគ្រឿងរួចហើយ ចាប់ផ្តើម​យក​ទៅចំហុយក្នុងឆ្នាំង ដោយប្រើរយៈពេលចំនួន ៣០នាទី ។ នោះលោកអ្នកនឹង​ទទួល​បាន​នូវ​មុខម្ហូប​ដ៏ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​សំរាប់អាហារប្រចាំគ្រួសាររបស់អ្នក ។ មុខម្ហូបផ្អកពងត្រី គេនិយម​ហូប​​ជា​មួយ​បន្លែ​​អន្លក់ដូចជា ត្រសក់, ពពាយ, ផ្លែត្រប់, និងស្បៃក្តោបជាដើម ។ 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © ម្ហូបខ្មែរឆ្ងាញ់ - By Hok Sreymom - Powered by Blogger - Made by Long Sakanan -