- Back to Home »
- ម្ហូបខ្មែរ »
- បុកល្ហុងជាមួយស្បែកជ្រូក
Posted by : Khmer Food
21 May 2015
ភ្លក់រសជាតិបុកល្ហុងជាមួយស្បែកជ្រូកទៅមើល តើឆ្ងាញ់យ៉ាងណា!
បុកល្ហុងគឺជាអាហារសំរន់មួយប្រភេទដែលមនុស្សភាគច្រើនចូលចិត្ត
ហូបចាប់ពីពេលថ្ងៃត្រង់ រហូតដល់ពេលល្ងាច ។
គ្រឿងផ្សំចំពោះបុកល្ហុងនេះគឺអាស្រ័យទៅតាមការចេះផ្សំគ្រឿងអោយ ត្រូវជាមួយគ្នា នោះនឹងធ្វើអោយរសជាតិឆ្ងាញ់
។ រសជាតិបុកល្ហុងដែលឆ្ងាញ់បានគឺមានរសជាតិ ហឹរ, ជូរ និងប្រៃ។
ហូបចាប់ពីពេលថ្ងៃត្រង់ រហូតដល់ពេលល្ងាច ។
គ្រឿងផ្សំចំពោះបុកល្ហុងនេះគឺអាស្រ័យទៅតាមការចេះផ្សំគ្រឿងអោយ ត្រូវជាមួយគ្នា នោះនឹងធ្វើអោយរសជាតិឆ្ងាញ់
។ រសជាតិបុកល្ហុងដែលឆ្ងាញ់បានគឺមានរសជាតិ ហឹរ, ជូរ និងប្រៃ។
ជារៀងរាល់ថ្ងៃអាហារដ្ឋាន
ត្បាល់ខ្មែរ គឺមានមនុស្សកកកុយដើម្បីរងចាំញ្ញាំ បុកល្ហុងជាមួយស្បែកជ្រូក ។
បុកល្ហុងនៅអាហារដ្ឋាននេះគឺមានភាពខុសប្លែកពីបុកល្ហុងនៅកន្លែងផ្សេង ត្រង់ មានលាយជាមួយស្បែកជ្រូកជាសរសៃរៗ
ដែលធ្វើអោយរសជាតិបុកល្ហុងកាន់តែមានរសជាតិឆ្ងាញ់មួយកំរិតទៀត ។
ចំពោះតំលៃក៏សមរម្យផងដែរ គឺ ១ចាន តំលៃ ៣០០០ រៀលតែប៉ុណ្ណោះ។
បើមិត្តអ្នកអានចង់ដឹងថា បុកល្ហុងជាមួយស្បែកជ្រូកមានរសជាតិឆ្ងាញ់ដល់កំរិតណានោះ ។