Posted by : Khmer Food 22 May 2015


                                   ផ្លែបាសជ្រក់ 

របៀបធ្វើ៖ 
១- យកផ្លែបាសលាងអោយស្អាត ដាក់ហាលថ្ងៃពីរបីម៉ោង ប្រែផ្លែចុះឡើង ម្តងមួយយាម អោយស្ងួតទឹក រាងស្វិតសំបកបន្តិច ទើបយកច្រកក្នុងកែវ។ 


២- ដាំទឹកអំបិលមួយឆ្នាំង ពុះហើយ លើកចុះពីចង្ក្រាន ទុកអោយក្តៅឧណ្ណៗ។ 
៣- បើចង់បានពណ៌ស្អាត ក្លិនក្រអូបឆ្ងាញ់ ហើយមានរសផ្អែម សូមថែមស្ករត្នោត នៅក្នុងទឹកដាំ ហើយទុកអោយពុះសឹមលើកចុះ។ 
៤- នៅពេលទឹកដាំចុះកំដៅ មកក្តៅឧណ្ហៗ ប្រហែល 40c សូមចាក់ទៅក្នុងកែវ បិទគ្របអោយជាប់ ហើយដាក់ហាលថ្ងៃ ហាលសន្សើម ពីរទៅបីថ្ងៃ 
៥- ពេលណាផ្លែបាសដូរពណ៌អស់ ពេលនោះ យើងអាចទទួលទានបានហើយ។ 

បើចង់ទុកអោយបានយូរ ៖
 
១- កុំដាក់ស្ករ ឬ ម្ទេស 
២- កុំចាក់ទឹកក្តៅស្រោចផ្លែបាស។ ទុកទឹកអំបិលដែលដាំពុះ អោយត្រជាក់បន្តិចសិន សឹមចាក់ចូលកែវ ដែលដាក់ផ្លែបាសហាលស្ងួត។ 
៣- ហាលផ្លែបាសអោយស្ងួតសំបកបន្តិច មុនច្រកកែវ។ 
៤- ដាក់អំបិល អោយប្រៃបន្តិចថែមទៀត។ ធ្វើបែបនេះ ផ្លែបាស ក្រប្រែពណ៌បន្តិច នៅពេលដាក់ហាល តែដល់ប្រែពណ៌អស់ គឺទុកបានយូរ មិនងាយខូច។
ប្រភពៈ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៏

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © ម្ហូបខ្មែរឆ្ងាញ់ - By Hok Sreymom - Powered by Blogger - Made by Long Sakanan -