Posted by : Khmer Food 11 May 2015

សារាយស្ករត្នោត
គ្រឿងផ្សំៈ
ពងមាន់ ២ 
ស្ករត្នោត ២ខាំ
ខ្ទិះដូង ១កំប៉ុង
ស្លឹកតើយ ៣សន្លឹក
ម្សៅសារាយ​(ម្សៅចាហួយ) ១ស្លាប
ព្រាបាយ
ទឹកធម្មតា១ដប
អំបិលចុងស្លាបព្រា 1/4

របៀបធ្វើ៖
 
១- ស្ងោរសារាយម្សៅលាយជាមួយទឹករំងាស់ជាមួយស្លឹកតើយ ចំនួន១០-១៥នាទី​ទើបស្រង់ស្លឹក​តើយ​ចេញ។ 
២- គោះពងមាន់ នៅក្នុងចានមួយជាមួយស្ករត្នោតនិងខ្ទិះដូងវាយអោយចូលគ្នាគ្រាន់តែវាយលំៗ​អោយនៅសល់ជាតិពងមាន់ ក៏បាន។ 
៣- យកពងមាន់ដែលគោះហើយនេះទៅច្រូចលើទឹកសារាយហើយកូរអោយសព្វរួចលើចុះ។ 
៤- ដួសទឹកសារាយនេះចាក់ចូលពុម្ពទុកចោល ប្រហែល២ម៉ោង ដើម្បីអោយរងកកជាសារាយដុំបន្ទាប់មកចាក់ចេញតម្រៀបទៅលើចានដើម្បីទទួលទាន។ 
៥- បើយើងមិនចូលចិត្តរសជាតិខ្ទិះដូងយើងអាចជំនួសបានដោយជាតិទឹកសុទ្ធក្នុងចំនួនស្មើគ្នានឹងខ្ទិះដូង។ 
៦- បើពុំមានពុម្ពអាចចាក់ថាសធម្មតាហើយកាត់ដុំនៅពេលកកក៏បាន។ 
ផ្តល់សិទ្ធដោយៈអ្នកស្រីកែវច័ន្ទបូរណ៍ 













Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © ម្ហូបខ្មែរឆ្ងាញ់ - By Hok Sreymom - Powered by Blogger - Made by Long Sakanan -