- Back to Home »
- ម្ហូបខ្មែរ , វិជ្ជាធ្វើម្ហូប »
- ខ្ទឹមជ្រក់
Posted by : Khmer Food
23 May 2015
ខ្ទឹមជ្រក់
គ្រឿងផ្សំ៖
មើមខ្ទឹមចាស់ដែលមិនទាន់ស្ងួតសំបក ស្ករ អំបិល ទឹកខ្មេះ
របៀបធ្វើ៖
១- កាត់មើមខ្ទឹមលាងអោយស្អាត។
២- ដាំទឹកអោយពុះ លើកចុះ រួចទម្លាក់មើមខ្ទឹមក្នុងទឹកក្តៅ រាប់ដល់១០ ហើយស្រិតទឹក ឬស្រង់យកខ្ទឹមចេញ។ សូមកុំទុកយូរ នាំអោយសាច់ខ្ទឹមឆ្អិនរលួយ។ បើទឹកត្រជាក់ នឹងនាំអោយមើមខ្ទឹម ក្លាយជាមានពណ៌ខៀវពេលជ្រក់។
៣- យកកែវលាងទឹក ជួតអោយស្ងួត។
៤- ញាត់មើមខ្ទឹមចូលក្នុងកែវ។
៥- កម្លោចស្ករស ឬ ស្ករត្នោត តាមចំណូលចិត្ត ហើយចាក់ទឹក ដាក់អំបិល ដាំអោយពុះ។ សូមភ្លក្សអោយមានរសជាតិផ្អែមប្រៃបន្តិច។
៦- ពេលទឹកស្ករពុះ លើកចុះ ទុកអោយត្រជាក់ ទើបចាក់ទឹកខ្មេះចូលបន្តិច ដើម្បីយកក្លិនឈ្ងុយ តែកុំលាយអោយដល់ជូរ។ កូរលាយអោយសព្វ ទើបចាក់ចូលកែវខ្ទឹម គ្របអោយជិត។
៧- ដាក់កែវខ្ទឹម ហាលថ្ងៃ បីបួនថ្ងៃ ដើម្បីអោយចេញជាតិជូរឆ្ងាញ់។
៨- យើងអាចបរិភោគខ្ទឹមជ្រក់ ជាមួយ ត្រីអាំង ត្រីឆ្អើរ ឬ ធ្វើមុខមីបំពង (ខ្លះហៅថា មីសៀម)
ប្រភពៈ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
