Posted by : Khmer Food 03 August 2015


វិធីធ្វើ ស៊ុប ស៊ុតប៉េតប៉ោះ



+ គ្រឿងផ្សំ៖
- ស៊ុត​ ២គ្រាប់គោះ​ដាក់​ក្នុង​ចាន

- ប៉េងប៉ោះ ២ផ្លែចិតសំបកចេញហាន់តូចៗ
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស៊ុបមាន់ ១លីត្រ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកម្សៅមី ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ កន្លះស្លាបព្រាបាយ

+ វិធីធ្វើ
១. ដំបូង​ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដាក់​ភ្លើង​ឲ្យ​ក្តៅបន្តិច​សិន​ចាំ​ដាក់​ខ្ទឹមស​ចូល​ឆា​ឲ្យឈ្ងុយ។
២. បន្ទាប់​មក​ដាក់​ទឹក​ស៊ុប​មាន់​ចូល​រួច​ដាំ​វា​ឲ្យ​ពុះ​ទើប​ដាក់​ប៉េង​ប៉ោះ និង​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​​ចូល​។
៣. បន្ទាប់​មក​ទៀត​ដាក់​ភ្លើង​តិច​ៗ​រំងាស់វា​ប្រហែល​ជា​ កន្លះ​ម៉ោង​​​ទើប​បិទភ្លើង​។
៤. បន្ទាប់​ពី​បិទ​ភ្លើង​ភ្លា​ម​ត្រូវ​ដាក់​ស៊ុត​ចូល​​ភ្លាម ​(ពេល​ដាក់​បណ្តើរ​កូរ​បណ្តើរ​​) ​រួច​ដាក់​ទឹក​ម្សៅ​មី​ចូល​កូរ​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ​ បង់ស្លឹក​ខ្ទឹម​តាមក្រោយ​ជា​ការ​ស្រេច៕

ដោយ៖ សុខឡៃ
ប្រភពមកពីៈ មង្គលការ 



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © ម្ហូបខ្មែរឆ្ងាញ់ - By Hok Sreymom - Powered by Blogger - Made by Long Sakanan -