- Back to Home »
- មុខម្ហូបតាមតំបន់ , ម្ហូបខ្មែរ , វិជ្ជាធ្វើម្ហូប »
- បាយឆា បង្គាដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់
Posted by : Khmer Food
24 April 2015
បាយឆា បង្គាដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់
គ្រឿងផ្សំ
-បាយស ១ ចានចង្កឹះ
-បង្គា ៥-៦ ក្បាល
-ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំ ១
ស្លាបព្រាបាយ
-ស្លឹកគ្រៃ ១ សន្លឹក
-ម្ទេសខ្ចី និងទុំ (ហាវៃ) ១ ផ្លែ
-ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ហាន់ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ពងមាន់ (វៃចូលគ្នាអោយសព្វ) ១ គ្រាប់
-ទឹកត្រី កន្លះស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកដោះគោឆៅ ២
ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកម្ទេសខាប់ ១
ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
-ទឹកក្រូចឆ្មារ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ
១-យកបង្គា មកបកសម្បក ហើយហូតយក
សរសៃខ្មៅខ្នងចេញ លាងទឹកឱ្យស្អាត រួចយកទៅស្រុះទឹកក្តៅ
ទើបស្រង់ដាក់ចានទុក
២-ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ និងស្លឹកគ្រៃ
បេះលាងទឹកឱ្យស្អាត រួចហាន់អោយល្អិតៗ
៣-យកម្ទេសហាវៃបេះគ្រាប់ចេញ ហើយលាងទឹកអោយស្អាត
រួចហាន់ជាបន្ទះ ស្តើងៗ
៤-យកខ្ទះដាក់លើភ្លើងអោយក្តៅ ចាក់ប្រេងចូល ពេលហុយផ្សែងហើយ ដាក់គ្រឿងចូល
ឆាត្រលប់ចុះឡើងឱ្យឈ្ងុយ រួចដួសដាក់ចានទុក ។
៥-ដាក់ខ្ទះ និងប្រេងឆាម្តងទៀត ពេលក្តៅ
ដាក់បាយសចូល និងពងមាន់ រួចដាក់បង្គា
ឆាត្រលប់ចុះឡើង រហូតទាល់តែសោះទឹក ទើបដួសដាក់ចាន
ជាការស្រេច។