- Back to Home »
- ម្ហូបខ្មែរ , វិជ្ជាធ្វើម្ហូប »
- គុយទាវឆាសាក់សៀវ
Posted by : Khmer Food
24 May 2015
គុយទាវឆាសាក់សៀវ
គ្រឿងផ្សំ
២- ទឹកត្រីផ្អែម ៥ ស្លាបព្រាបាយ
៣- គុយទាវឆា ៥០ ក្រាម
៣- គុយទាវឆា ៥០ ក្រាម
៤- សណ្តែកបណ្តុះ, ស្លឹកកូឆាយ
របៀបធ្វើ៖
ទឹកត្រីផ្អែម៖
ដាំទឹកសល្មមដើម្បីអោយពុះ និងដាក់អំបិលបន្តិចចូល។ ទុកទឹកអំបិលអោយត្រជាក់បន្តិច
បន្ទាប់មកដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារ ១ ស្លាព្រា, ប៊ីចេង កន្លះស្លាព្រា, ស្ករស ២ស្លាព្រា
នឹង កូរចូលគ្នាអោយសព្វ នោះជាការស្រេច ។
គុយទាវឆា៖
យកគុយទាវទៅស្រុះដើម្បីអោយផុយបន្តិច តែកុំស្រុះយូរពេក អាចធ្វើអោយគុយទាវរលួយ ។
បន្ទាប់ពីស្រុះគុយទាវហើយ យកគុយទាវដែលស្រុះនោះទៅឆា ជាមួយនឹងទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់
និងលាយជាមួយបន្លែគុយឆាយ ។
ក្រោយពីយើងធ្វើគ្រឿងផ្សំនូវ ទឹកត្រីផ្អែម, និងគុយទាវឆា រួចរាល់ហើយ ។
យើងចាំផ្តើមយក សណ្តែកបណ្តុះ, គុយទាវឆា, សាច់សាកសៀវចូលគ្នា
និងចុងក្រោយស្រូបទឹកត្រីផ្អែម នោះជាការស្រេច ។
រៀបរៀងដោយៈ ស្រីមុំ