Posted by : Khmer Food 30 May 2015


កង្កែបខខ្ញី 

គ្រឿងផ្សំ ៖ 
ភ្លៅកង្អែប ស្ករត្នោត ទឹកត្រី អំបិល ម្រេច ម្ទេស 

របៀបធ្វើ៖ 
១- លាងកង្កែប អោយស្អាត 
២- ដាំទឹកអោយពុះ ស្រុះកង្កែប ហើយស្រង់ចេញមកវិញភ្លាម អោយអស់ជាតិរំអិល 
៣- ហាន់ខ្ញីនិងស្លឹកខ្ទឹម ល្អិតៗ 
៤- ចាក់ប្រេងពីរស្លាបព្រា ក្នុងឆ្នាំងមួយទៀត រួចដាក់ឆ្នាំងលើជើងក្រាន អោយក្តៅ 
៥- ចាក់ខ្ញីនិងស្លឹកខ្ទឹមចូល បំពងអោយក្រហមងៅ 
៦- ដាក់ស្ករត្នោតចូល កូរអោយស្អិតជើងអង្ក្រង ក្រហមងៅ 
៧- ចាក់ទឹកត្រីចូល កូរអោយសព្វ 
៨- ដាក់ម្រេចបុក និង ម្ទេសចូល កូរអោយសព្វ 
៩- ដាក់សាច់កង្កែបចូល កូរអោយសព្វ ទើបចាក់ទឹករំងាស់ (សូមកុំដាក់ទឹកច្រើនពេក នាំអោយខើចរសជាតិលែងឆ្ងាញ់) 
១០- រំងាស់ប្រហែល១០នាទី រួចភ្លក្សថែមថយសាបប្រៃផ្អែម តាមចំណូលចិត្ត 
១១- ពេលដួសបរិភោគ សូមរោយគល់ខ្ទឹម ហាន់ប្រវែងពីរធ្នាប់ ពីលើកកង្កែប 
១២- ទទួលទានជាមួយបាយស ឬ បាយក្តាំង 

អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © ម្ហូបខ្មែរឆ្ងាញ់ - By Hok Sreymom - Powered by Blogger - Made by Long Sakanan -