- Back to Home »
- តំបន់ទេសចរណ៍ , មុខម្ហូបតាមតំបន់ , ម្ហូបខ្មែរ , វិជ្ជាធ្វើម្ហូប »
- របៀបចំហុយត្រីដំរី លាក់ខ្លួនក្នុងមីសួរ
Posted by : Khmer Food
07 May 2015
របៀបចំហុយត្រីដំរី លាក់ខ្លួនក្នុងមីសួរ
គ្រឿងផ្សំ
-ត្រីដំរីស្រស់ចំនួន ៤ ក្បាល
-មីសួរ ១ កញ្ចប់
-សាច់ជ្រូកបីជាន់ចិញ្ច្រាំ (១០០
ក្រាម)
-ត្រចៀកកណ្តុរ (៥០ ក្រាម)
-ជ្រក់ស្ពៃ (១០០ ក្រាម)
-ខ្ញីហាន់ជាចំណិតៗ (១០០ ក្រាម)
-សៀងផ្អែម (១០០ ក្រាម)
-ស្លឹកខ្ទឹម, ស្ករត្នោត, ទឹកត្រី,
ប៊ីចេង
វិធីធ្វើ
ជាដំបូងត្រូវត្រាំមីសួរ និងត្រចៀកកណ្តុរជាមួយទឹកដើម្បីអោយរីកសព្វ
។ បន្ទាប់មក យកគ្រឿងផ្សំពាក់កណ្តាលមករៀបចំដាក់ក្នុងចានដូចជា
-
មីសួរដែលរីកសព្វ (ពាក់កណ្តាល)
-
ជ្រក់ស្ពៃ (៥០ ក្រាម)
-
ខ្ញីហាន់ចំណិតៗ (៥០ ក្រាម)
-
ត្រជៀកកណ្តុរ (៥០ ក្រាម)
-
សៀងផ្អែម (៥០ ក្រាម)
-
សាច់ជ្រូកបីជាន់ចិញ្ច្រាំ (៥០ ក្រាម)
ក្រោយពីធ្វើការរៀបចំហើយត្រូវរៀបត្រីដំរីទាំង៤
ដាក់ពីលើគ្រឿងផ្សំ ហើយចាប់ផ្តើមដាក់ស្ករត្នោត ៥០ក្រាម, ទឹកត្រីបន្តិច, និងប៊ីចេង
។ រួចហើយយើងចាប់ផ្តើមដាក់គ្រឿងផ្សំដែលនៅសល់ពីលើត្រីដំរីតែម្តង
-
មីសួរដែលរីកសព្វ (ពាក់កណ្តាល)
-
ជ្រក់ស្ពៃ (៥០ ក្រាម)
-
ខ្ញីហាន់ចំណិតៗ (៥០ ក្រាម)
-
ត្រជៀកកណ្តុរ (៥០ ក្រាម)
-
សៀងផ្អែម (៥០ ក្រាម)
-
សាច់ជ្រូកបីជាន់ចិញ្ច្រាំ (៥០ ក្រាម)
-
ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ចំណិតៗ
ក្រោយពីយើងធ្វើការរៀបចំដាក់ក្នុងចានថ្មរួចហើយ
យើងចាប់ផ្តើមដាក់ចានថ្មចូលទៅក្នុងឆ្នាំងចំហុយតែម្តង។ ការចំអិនប្រើរយៈពេល
៦០នាទីទើបបានឆ្អិនសព្វល្អ ។
សូមមិត្តអ្នកអានសាកល្បងទាំងអស់គ្នានៅផ្ទះនាថ្ងៃចុងសប្តាហ៏នេះ។